Organizatorul Australian Open este deschis pentru revenirea lui Novak Djokovic încă din 2023

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a anunțat miercuri că Novak Djokovic, aflat în prezent sub interdicție de intrare, va fi binevenit la turneu dacă va reuși să obțină viză. În plus, jucătorii ruși și belarusi vor putea participa la turneu sub un steag neutru.

„Novak și guvernul federal trebuie să rezolve situația și apoi vom urma toate instrucțiunile”, a spus Craig Tiley. ”Aceasta nu este o problemă pentru care putem face lobby. Este o problemă care rămâne cu siguranță între cei doi și apoi, în funcție de rezultat, îl vom primi cu un bun venit la Australian Open”.

O fereastră de oportunitate ar putea exista într-adevăr în urma schimbării guvernului, prim-ministrul laburist Anthony Albanese acum la cârmă, înlocuindu-l pe conservatorul Scott Morrison.

Citeste si:  Bara și Bogdan debutează în calificările de la Roland Garros

Fostul ministru de interne al Australiei Karen Andrews, acum membră a opoziției, a spus că se opune ca guvernul să ridice interdicția asupra sârbului, adăugând că ar fi „o palmă peste față” pentru australienii care au fost vaccinați.

În plus, Craig Tiley a mai anunțat că jucătorii ruși și belarusi ar putea participa la ediția din 2023 sub un steag neutru. În 2022, turneele de Grand Slam de la Roland-Garros și US Open îl găzduiseră deja pe acesta din urmă, spre deosebire de Wimbledon.