Pierre-Hughes Herbert, nevaccinat, își pune în pericol noul sezon, avertizează partenerul de dublu, Mahut

herbert

Veteranul francez de tenis crede că Herbert se confruntă cu o perioadă dificilă, deoarece mai multe țări sunt pregătite să-și înăsprească regulile cu privire la jucătorii nevaccinați.

Partenerul de dublu de lungă durată al francezului Pierre-Hughes Herbert și-a susținut decizia de a nu se vaccina împotriva COVID-19 și de a rata Australian Open.

Nicolas Mahut spune că respectă decizia lui Herbert, care a confirmat la începutul acestei săptămâni că nu este vaccinat împotriva virusului. În consecință, nu i se va permite să joace în primul Grand Slam al noului an din cauza unui mandat de sănătate implementat de guvernul victorian care impunea vaccinarea tuturor jucătorilor, cu excepția cazului în care se califică pentru o scutire medicală. Herbert, în vârstă de 30 de ani, este în prezent pe locul opt în clasamentul ATP de dublu și a câștigat titlul Australian Open 2019 cu Mahut.

Citeste si:  Carlos Alcaraz a primit trofeul rezervat numărului unu mondial la final de an

„Personal, nu sunt vaccinat și călătoria în Australia nu a fost o opțiune pentru mine”, a spus el. „Cert este că din momentul în care nu am putut să merg acolo fără să mă vaccinez, neapărat a complicat lucrurile. Și nu există doar Australia. Astăzi, există Statele Unite, Austria… Este un subiect destul de complex. „Pe de altă parte, este o alegere personală de a nu primi vaccinul” a spus Herbert.

Pe de altă parte, Mahut este complet vaccinat și va călători în Australia, unde face echipă cu Fabrice Martin.

El a declarat pentru ziarul L’Equipe că știe despre decizia lui Herbert încă din octombrie. Herbert a confirmat luna următoare că nu este dublu vaccinat când a fost interogat de reporterii de la Paris Masters.