Philipp Kohlschreiber dezvăluie că Wimbledon va fi ultimul său turneu după „o carieră grozavă și minunată”

Germanul în vârstă de 38 de ani a vorbit despre decizie după ce luni și-a câștigat meciul de deschidere din etapa de calificare.

Philipp Kohlschreiber, de opt ori câștigător al titlului ATP, a dezvăluit că Wimbledon va fi turneul final al carierei sale profesionale. Jucătorul de 38 de ani și-a început campania de calificări luni cu o victorie cu 6-2, 6-2 în fața lui Grégoire Barrère. Intervievat după prestația sa, Kohlschreiber i-a spus lui Anne Keothavong decizia de a închide racheta.

„Poveste amuzanta. Este prima dată pentru mine în Roehampton. A fost o carieră grozavă și minunată. Va fi ultimul meu turneu”, a spus germanul. „Mă voi opri după Wimbledon 2022 și sunt destul de fericit că am un alt meci aici. Poate voi ajunge pe tabloul principal.”

Citeste si:  Ashleigh Barty a câştigat turneul WTA de la Cincinnati

Kohlschreiber a câștigat titluri ATP pe trei suprafețe diferite, inclusiv turneul de 500 de terenuri pe iarbă de la Halle în 2011. A ajuns în a doua săptămână la toate cele patru majore, Wimbledon 2012 fiind cea mai bună rundă de Grand Slam când a avansat în sferturile de finală. Acest rezultat l-a ajutat să-l propulseze pe Kohlschreiber pe locul 16 în clasamentul carierei, la scurt timp după aceea.