Philipp Kohlschreiber dezvăluie că Wimbledon va fi ultimul său turneu după „o carieră grozavă și minunată”

Philipp Kohlschreiber dezvăluie că Wimbledon va fi ultimul său turneu după „o carieră grozavă și minunată”

Germanul în vârstă de 38 de ani a vorbit despre decizie după ce luni și-a câștigat meciul de deschidere din etapa de calificare.

Philipp Kohlschreiber, de opt ori câștigător al titlului ATP, a dezvăluit că Wimbledon va fi turneul final al carierei sale profesionale. Jucătorul de 38 de ani și-a început campania de calificări luni cu o victorie cu 6-2, 6-2 în fața lui Grégoire Barrère. Intervievat după prestația sa, Kohlschreiber i-a spus lui Anne Keothavong decizia de a închide racheta.

„Poveste amuzanta. Este prima dată pentru mine în Roehampton. A fost o carieră grozavă și minunată. Va fi ultimul meu turneu”, a spus germanul. „Mă voi opri după Wimbledon 2022 și sunt destul de fericit că am un alt meci aici. Poate voi ajunge pe tabloul principal.”

Citeste si:  Djokovic continuă să-și doboare propriul record, este cea de-a 350-a săptămână în fruntea listei ATP

Kohlschreiber a câștigat titluri ATP pe trei suprafețe diferite, inclusiv turneul de 500 de terenuri pe iarbă de la Halle în 2011. A ajuns în a doua săptămână la toate cele patru majore, Wimbledon 2012 fiind cea mai bună rundă de Grand Slam când a avansat în sferturile de finală. Acest rezultat l-a ajutat să-l propulseze pe Kohlschreiber pe locul 16 în clasamentul carierei, la scurt timp după aceea.