Wimbledon renunţă la una din tradiţii şi permite antrenamentele pe terenul central

Organizatorii turneului de la Wimbledon au renunţat la una din tradiţii şi vor permite din acest an antrenamentele pe terenul central şi terenul nr. 1 cu scopul de a îmbunătăţi aderenţa gazonului.

În 2021, terenul central a fost mai alunecos decât celelalte şi au apărut două accidentări importante în rândul jucătorilor, Adrian Mannarino respectiv Serena Williams, care au fost nevoiţi să abandoneze.

Pentru a îmbunătăţi aderenţa, Wimbledon va permite jucătorilor să se antreneze pe cele două terenuri, rezervate până acum celor mai interesante meciuri, în săptămâna dinaintea startului Grand Slam-ului pe iarbă.

Citeste si:  Tello a plecat de la Barcelona la Betis

Conform tradiţiei, terenul central era inaugurat la finalul săptămânii dinaintea turneului de la Wimbledon cu o partidă de dublu feminin, în care jucătoarele erau stabilite prin tragere la sorţi de membrii All England Club.

Doi dintre jucătorii de tenis care ar putea fi lăsaţi pe terenul central să se antreneze vor fi Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz, care aterizează luni la Londra cu intenţia de a se pregăti pentru Wimbledon timp de o săptămână şi care vor juca un meci demonstrativ la Hurlingham.
AGERPRES