Petra Kvitova se opune deciziei de la Wimbledon de a permite revenirea atleților ruși și belarusi

Wimbledon, într-o schimbare de decizie, va permite jucătorilor ruși și belarusi să participe la Campionatele din acest an, în ciuda războiului din Ucraina.

Petra Kvitova, de două ori campioană la Wimbledon, a spus că se opune deciziei Clubului All England de a permite jucătorilor ruși și belarusi să concureze la turneul din acest an.

Wimbledon a interzis anul trecut jucătorii din Rusia și Belarus, aliat al Moscovei, după invazia Ucrainei, iar Asociația de tenis pe gazon a interzis jucătorii de la alte evenimente din Regatul Unit. Cu toate acestea, concurenții din cele două țări vor putea intra în Grand Slam în iulie dacă concurează ca sportivi „neutri” și respectă anumite condiții.

„În primul rând, cu siguranță rămân mereu împotriva războiului. Cu siguranță, sunt mai îngrijorată de poporul și jucătorii ucraineni”, a declarat Kvitova reporterilor după ce a câștigat semifinala de la Miami Open împotriva Soranei Cîrstea.

„Apreciez că Wimbledon a avut o perioadă grea anul trecut, fără a oferi punctele (după ce) rușii nu au jucat. Cred că de fapt nu ar trebui să li se permită. După părerea mea, nici la Olimpiadă. Așa că sunt puțin de partea ucraineană în privința acestui lucru”, a spus ea.

Citeste si:  Nick Bollettieri s-a stins din viață: rămas bun de la o legendă a tenisului

Kvitova a spus că este deosebit de îngrijorată de implicarea Rusiei și Belarusului la Jocurile Olimpice.

„Nu, la Jocurile Olimpice cu siguranță, pentru că simt că Jocurile Olimpice sunt pentru că nu vrem război în lume. Deci asta este preocuparea mea. Apreciez cu adevărat că Wimbledon nu i-a luat anul trecut”, a spus ea.

Kvitova a spus că ea și alte jucătoare nu au fost consultate cu privire la decizia de la Wimbledon și că problema nu a fost discutată în vestiar.

Turul masculin ATP și turneul feminin WTA – care anul trecut au negat punctele în clasamentul mondial pentru Wimbledon din cauza interzicerii jucătorilor ruși și belarusi – au salutat decizia de la Wimbledon, dar ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a condamnat această mișcare drept „imorală”.

Petra Kvitova a câștigat turneul de la Miami, trecând de Elena Rybakina cu scorul de 7-6 6-2.