Elina Svitolina se pregătește să o înfrunte pe Yulia Putintseva la revenirea din concediul de maternitate la Charleston Open

Fosta jucătoare de top 10, Elina Svitolina, urmează să se întoarcă în turneul WTA la Charleston Open – programat să se desfășoare între 3 și 9 aprilie – după concediul de maternitate de un an.

Ucraineana a primit o primă adversară dură la retur, sub forma îndrăzneței Iuliei Putințeva. Oficialii au lansat sâmbătă extragerea a 64 de jucători pentru turneu, confirmând participarea Svitolinei.

Svitolina, care a jucat ultima oară la Miami Open 2022, a acceptat o intrare wildcard la evenimentul WTA 500, cu care începe sezonul pe zgură.

Un fel de specialistă pe terenul pe zgură, Putintseva își aduce propriul set de provocări pe tapet. Cu toate acestea, Svitolina se va simți încrezătoare în perspectivele ei, având în vedere avantajul ei de 6-1 față în față de kazahă.

Citeste si:  Mainz a suspendat un jucător olandez pentru remarcile lui despre conflictul Hamas-Israel

În timpul petrecut departe de turneul WTA, Svitolina și-a întâmpinat fiica, Skaï, alături de soțul ei Gael Monfils, în octombrie. Având în vedere absența ei de un an, ucraineanca a coborât din primele 1000 în clasamentul mondial. În prezent este clasată pe locul 1081.