Peter Sagan semnează cu TotalÉnergies pentru două sezoane

Echipa Vendée TotalÉnergies oferă celui mai valoros sportiv din istoria sa: triplul campion mondial Peter Sagan (31 de ani), semnătura pentru două sezoane și, care, aduce înapoi cu el o armadă întreagă.

Decis să nu-și reînnoiască contractul la Bora-Hansgrohe, unde a acumulat glorie în ultimii cinci ani, Peter Sagan se va alătura unei echipe franceze pentru două sezoane în 2022. TotalÉnergies, al cărui loc în divizia a doua nu a făcut să pălească ca și vedetă, caută o nouă provocare la 31 de ani.

„Cel mai important lucru nu este statutul actual al echipei, ci ce vom face cu aceasta”, îi asigură pilotul pe jurnalistul de la L’Équipe.

Știu că Jean-René Bernaudeau (managerul) vrea să promoveze în grupa de elită. Mă asigur că îl voi ajuta. Faptul că TotalÉnergies nu se află astăzi în World Tour nu este o problemă pentru mine. Vreau să ajut să fac din ea o echipă grozavă. A semnat pentru două sezoane, plus două opționale.

Citeste si:  Cât de mult va câștiga campionul de la Roland-Garros 2020?

Triplu campion mondial (2015, 2016, 2017), câștigător al Turului Flandrei (2016) și Paris-Roubaix (2018), deținător al numărului de tricouri verzi aduse înapoi la Paris (șapte), Sagan a obținut 118 succese printre profesioniștii și nu intenționează să se oprească aici.

Pentru a realiza acest lucru, el îi va aduce înapoi cu Vendée pe doi coechipieri fideli, Daniel Oss și Maciej Bodnar, dar și pe directorul său sport de-a lungul vieții, Jan Valach, precum și pe un mecanic, un maseur și pe Gabriele Uboldi, atașatul său de presă de-a lungul vieții.