Peste un miliard de euro pierderi pentru cluburile din Premier League

premier league

Cluburile din Premier League au raportat o pierdere cumulată înainte de impozitare de 1 miliard de lire sterline, sau puțin peste 1,16 miliarde de euro, pentru sezonul 2019-20.

„Scăderea veniturilor pentru sezonul 2019-2020 este, în mod surprinzător, din cauza perturbărilor economice și sociale globale cauzate de pandemia Covid-19″, a spus Dan Jones, de la firma financiară Deloitte. „Absența suporterilor, amânarea meciurilor și reducerile acordate radiodifuzorilor au avut un impact semnificativ asupra veniturilor pe care cluburile le-au putut genera. ”

Aceasta este cea mai mare pierdere din istorie pentru cele 20 de cluburi din Premier League, ale căror venituri globale înainte de impozite au scăzut cu aproximativ 13%, potrivit Deloitte.

Un impact puternic și în 2020-2021

Citeste si:  De ce a decis Federer să renunțe la Roland-Garros?

Dan Jones consideră că „impactul financiar total al pandemiei asupra Premier League va depinde de momentul în care suporterii se vor întoarce pe stadioane și de capacitatea cluburilor de a-și menține și dezvolta relațiile de afaceri, în special într-un moment în care multe alte sectoare suferă ”. Pentru Dan Jones, acest „sezon Covid […] va continua să aibă un impact puternic asupra rezultatelor financiare ale sezonului 2020-2021”.

Absența publicului ar trebui, potrivit analistului, „să se reflecte mai mult în rezultatele financiare pentru anul fiscal 2020-21” care au avut loc aproape în totalitate cu ușile închise sau cu un număr foarte mic de spectatori pe stadioane.