Peste un miliard de euro pierderi pentru cluburile din Premier League

premier league

Cluburile din Premier League au raportat o pierdere cumulată înainte de impozitare de 1 miliard de lire sterline, sau puțin peste 1,16 miliarde de euro, pentru sezonul 2019-20.

„Scăderea veniturilor pentru sezonul 2019-2020 este, în mod surprinzător, din cauza perturbărilor economice și sociale globale cauzate de pandemia Covid-19″, a spus Dan Jones, de la firma financiară Deloitte. „Absența suporterilor, amânarea meciurilor și reducerile acordate radiodifuzorilor au avut un impact semnificativ asupra veniturilor pe care cluburile le-au putut genera. ”

Aceasta este cea mai mare pierdere din istorie pentru cele 20 de cluburi din Premier League, ale căror venituri globale înainte de impozite au scăzut cu aproximativ 13%, potrivit Deloitte.

Un impact puternic și în 2020-2021

Citeste si:  La plângerile unei tenismene ruse, un fan ce purta steagul Ucrainei a fost evacuat

Dan Jones consideră că „impactul financiar total al pandemiei asupra Premier League va depinde de momentul în care suporterii se vor întoarce pe stadioane și de capacitatea cluburilor de a-și menține și dezvolta relațiile de afaceri, în special într-un moment în care multe alte sectoare suferă ”. Pentru Dan Jones, acest „sezon Covid […] va continua să aibă un impact puternic asupra rezultatelor financiare ale sezonului 2020-2021”.

Absența publicului ar trebui, potrivit analistului, „să se reflecte mai mult în rezultatele financiare pentru anul fiscal 2020-21” care au avut loc aproape în totalitate cu ușile închise sau cu un număr foarte mic de spectatori pe stadioane.