Organizatorii de la Wimbledon poartă discuții cu guvernul britanic despre jucătorii ruși și belarusi

wimbledon

All England Lawn Tennis Club (AELTC) poartă discuții cu guvernul britanic cu privire la participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la Wimbledon din acest an, spunând, marți (5 aprilie), că speră să anunțe o decizie la mijlocul lunii mai. Jucătorilor ruși și belarusi li s-a permis să concureze în turneele obișnuite ATP și WTA, dar nu sub numele sau steagul țărilor lor după invazia Ucrainei de către Moscova.

Belarus a fost o zonă cheie pentru invazie, despre care Rusia spune că este o „operație militară specială”. Rusiei i s-a interzis, de asemenea, să-și apere titlurile pe echipe de Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.

„Am remarcat îndrumările guvernului Regatului Unit cu privire la prezența persoanelor ruși și belarusi în calitate neutră la evenimentele sportive din Marea Britanie”, a declarat AELTC, organizatorii Grand Slam-ului pe iarbă, într-un comunicat.

Citeste si:  Ousmane Dembele se operează în Finlanda

„Aceasta rămâne o problemă complexă și provocatoare și continuăm să luăm discuții cu guvernul Regatului Unit, Asociația Lawn Tennis și organismele internaționale de conducere ale tenisului. Plănuim să anunțăm o decizie în legătură cu Wimbledon înainte de termenul limită de înscriere de la jumătatea lunii mai.”

Ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston, a declarat luna trecută că nu se va simți confortabil cu un „atlet rus care arborează steagul Rusiei” și să câștige Wimbledon la Londra.