Optimism pentru McLaren în sezonul 2020

McLaren și-a prezentat noua mașină cu ambiția de a continua progresele pe care le-au arătat anul trecut.

În sezonul 2019, au fost cea mai rapidă echipă din spatele Mercedes, Ferrari și Red Bull și au terminat pe locul patru, două locuri mai bune decât în 2018.

Șeful team-ului, Andreas Seidl, a declarat: „Este important să menținem impulsul pozitiv și să mergem mai departe ca echipă. Este o resetare. Sunt foarte fericit cu acest upgrade. Putem fi destul de optimisti, dar trebuie sa fim realisti.”

Noul MCL35 păstrează linia istorică de culoare portocalie a lui McLaren, re-adoptată în 2017, dar a schimbat-o pentru un finisaj mat, în urma unei tendințe stabilite de team-urile Red Bull și Ferrari.

Față de anul trecut, mașina are un nas vizibil îngust și capătul posterior prins în urmărirea forței aerodinamice maxime posibile.

McLaren dă în continuare tinerilor piloți, spaniolul Carlos Sainz și britanicul Lando Norris, amândoi impresionanți în 2019.

Sainz, care în Brazilia în noiembrie anul trecut a cucerit primul podium al McLaren din ultimii cinci ani, a declarat: „Am reușit să punem laolaltă o mașină mai bună. Am senzația că totul se îmbină mult mai bine, avem un impuls pozitiv și vrem să ducem totul la un nivel mai mare.

Este prima mașină produsă complet de McLaren, sub îndrumarea lui Seidl, care s-a alăturat în luna mai a anului trecut, și a noului director tehnic James Key, care a început în aprilie, plecat de la Toro Rosso.

McLaren se va confrunta cu o concurență dură în prima parte a clasamentului, un grup de echipe vizând locul patru. Unul dintre competitori va fi echipa Renault, cea care furnizează motoare pentru McLaren.

 

Citeste si:  F1: Marele Premiu al Turciei a fost anulat şi înlocuit cu o a doua cursă în Austria

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*