Esteban Ocon și Pierre Gasly au botezat Alpine A523 pe pistă

Esteban Ocon și Pierre Gasly au demarat luni pe circuitul Silverstone cu Alpine A523, care va fi prezentat joi seară la Londra.

Alpine A523 nu a așteptat să fie prezentat publicului pentru a ajunge pe pistă. Cu trei zile înainte de a fi dezvăluit, F1 2023 al echipei franceze a făcut într-adevăr primele tururi la Silverstone, pentru o alergare de o sută de kilometri. Esteban Ocon și noul său coechipier Pierre Gasly s-au rânduit la volan pentru această zi de filmări promoționale și depanare înainte de seara de prezentare care va fi organizată joi seară la Londra.

Ocon a fost cel care a condus primul, timp de nouă ture, înainte de a-l lăsa pe celălalt Norman al echipei să parcurgă opt tururi, primul său în albastru. „Numai când ne întoarcem la volanul unei mașini de Formula 1 ne dăm seama cât de mult ne este dor de ea”, a spus Ocon într-un comunicat publicat de echipa sa. ”A fost o onoare să zbor cu A523 astăzi și să văd direct toată munca depusă și îmbunătățirile aduse. Vreau să le transmit o mare mulțumire tuturor bărbaților și femeilor din Viry și Enstone pentru această etapă care ne-a permis să vedem mașina pentru prima dată pe pistă. Prima tură este mereu memorabilă și mă bucur că ziua a decurs bine. Așteptăm cu nerăbdare să dezvăluim A523 în lume joia aceasta la lansare și apoi să fie pe drumul cel bun săptămâna viitoare în Bahrain”.

Citeste si:  Keisuke Honda se desparte de AC Milan

„A fost fantastic să mă întorc la volan, mai ales în noile mele culori cu Alpine, apreciază Gasly. Azi a fost despre a-mi face o primă idee despre monopost și m-am simțit extrem de bine în ture. Știu că întreaga echipă a lucrat neobosit pentru a dezvolta mașina în timpul iernii și a fost un moment mândru să o conduc, văzând toate acele chipuri în garaj. Abia aștept să fiu joi la prezentare și apoi să o descopăr și mai mult în timpul testelor”.