Okan Buruk este noul antrenor al echipei Galatasaray Istanbul

Fostul internaţional turc Okan Buruk a fost numit joi în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Galatasaray Istanbul, la care evoluează românii Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan, a anunţat clubul turc.

După plecarea, în luna ianuarie, a antrenorului-vedetă Fatih Terim, succesorul acestuia la conducerea tehnică a lui Galatasaray, spaniolul Domenec Torrent, fost secund al lui Pep Guardiola, nu a fost în măsură să îmbunătăţească rezultatele şi a fost concediat la finalul unui sezon dezamăgitor.

„Leii” din Istanbul, echipa cea mai titrată din Turcia, cu 22 de titluri de campioană în palmares, au terminat pe locul 13 în campionat, cea mai slabă clasare din istoria lor.

Citeste si:  Jaqueline Cristian, calificată în semifinale la Linz, o va întâlni pe Simona Halep

Okan Buruk nu este un necunoscut la Galatasaray, club la care s-a format ca jucător şi la care a evoluat timp de 12 sezoane.

El a câştigat, între altele, Cupa UEFA, predecesoarea Europa League, în anul 2000, când echipa turcă îi avea în rândurile sale pe marii fotbalişti români Gheorghe Hagi şi Gică Popescu.

Devenit antrenor, fostul mijlocaş turc, în vârstă de 48 de ani, a reuşit să câştige în 2020 campionatul Turciei cu Istanbul Başakşehir, o premieră pentru această echipă.
AGERPRES