Nuno Espirito Santo, noul antrenor al echipei Tottenham Hotspur

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur a anunţat miercuri seara numirea portughezului Nuno Espirito Santo în postul de antrenor pentru următoarele două sezoane, informează AFP.

Tottenham, care l-a concediat pe Jose Mourinho la sfârşitul lunii aprilie, se afla în căutarea unui nou manager, mass-media avansând mai multe nume în ultimele săptămâni. Mauricio Pochettino, Erik Ten Hag, Antonio Conte, Gennaro Gattuso sau Paulo Fonseca au fost evocaţi drept posibili succesori ai portughezului.

În final, alesul a fost compatriotul acestuia Nuno Espirito Santo, liber după despărţirea de Woverhampton Wanderers, formaţie pe care acesta a pregătit-o în ultimele patru sezoane, conducând-o din liga secundă până în sferturile de finală ale Europa League, în sezonul 2019-2020.

Citeste si:  Nico Rosberg: „Pentru mine sunt patru potențiali campioni mondiali”

Fost tehnician al formaţiilor Rio Ave, Valencia şi FC Porto, Espirito Santo (47 ani) se bucură de o reputaţie de tactician şi dezvoltator al tinerelor talente, cum ar fi Diogo Jota, Ruben Neves, Adama Traore sau Raul Jimenez, jucători pe care i-a avut sub comanda sa.

Tottenham Hotspur, finalista Ligii Campionilor în 2019, a încheiat ultima ediţie din Premier League pe locul al şaptelea, fiind calificată în Europa League.
AGERPRES