Novak Djokovic spune că „sprijină pe deplin” decizia WTA de a suspenda turneele din China

Președintele WTA Tour, Steve Simon, a anunțat miercuri „suspendarea imediată” a tuturor turneelor sale din China, inclusiv Hong Kong din cauza preocupărilor legate de siguranța jucătoarei Peng Shuai, care a acuzat un oficial de rang înalt al Partidului Comunist de agresiune sexuală.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a declarat că sprijină „pe deplin” decizia Asociației Femeilor de Tenis (WTA) de a-și suspenda turneele din China din cauza preocupărilor legate de siguranța jucătoarei Peng Shuai, care a acuzat un oficial de rang înalt al Partidului Comunist de agresiune sexuală.„Sustin pe deplin poziția WTA pentru că nu avem suficiente informații despre Peng Shuai și bunăstarea ei”, a spus el miercuri în timpul desfășurării Cupei David de la Madrid, adăugând că sănătatea ei este de „cea mai mare importanță pentru lumea tenisului”.

Citeste si:  Ioana Roșca a câștigat turneul de la Manacor

„Cred că poziția WTA este foarte îndrăzneață și foarte curajoasă”, a spus jucătorul sârb.

Președintele WTA Tour, Steve Simon, a anunțat miercuri „suspendarea imediată” a tuturor turneelor sale din China, inclusiv Hong Kong. Djokovic și-a exprimat deja sprijinul în spatele amenințării WTA de a întrerupe relațiile de afaceri profitabile cu China din cauza cazului ei luna trecută.

WTA a planificat 11 evenimente în China anul acesta înainte ca COVID-19 să le oblige să fie relocate sau anulate.