Johanna Konta se retrage din lumea tenisului

johanna konta

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta, nr. 4 mondial în iulie 2017, şi-a anunţat retragerea din circuitul WTA la doar 30 de ani, spunând că este recunoscătoare că a ajuns să-şi împlinească visele ca jucătoare profesionistă, transmite Reuters.

Cu probleme de formă şi de pregătire fizică, Konta a alunecat pe locul 113 în clasamentul WTA din acest an, iar ultimul ei meci a avut loc la Cincinnati în august, când a fost învinsă în primul tur de Karolina Muchova (Cehia).

În luna iunie, Konta s-a retras de la Wimbledon, când un membru al staff-ului ei a fost testat pozitiv la COVID-19. Ea a ratat şi Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a contractat virusul.

”Recunoscătoare – acesta este cuvântul pe care probabil l-am folosit cel mai mult în cariera mea şi este cuvântul care exprimă ceea ce am simţit la sfârşit. Cariera mea de jucătoare a ajuns la final şi sunt incredibil de recunoscătoare pentru ceea ce s-a dovedit a fi cariera mea. Prin rezistenţa mea şi prin îndrumarea altora, mi-am trăit visele. Ce incredibil de norocoasă am putut fi”, a declarat Konta pe Twitter.

Citeste si:  Thiem este pe traseul lui Djokovic la Miami

Cu patru titluri în carieră, Konta, născută în Australia din părinţi maghiari, a fost semifinalistă la Australian Open 2016, Wimbledon 2017 şi Roland Garros 2019. La JO 2016, britanica a fost eliminată în sferturi de germanca Angelique Kerber.

”Cariera de tenis desăvârşită a Johannei i-a încântat pe fanii din Marea Britanie şi pe cei din întreaga lume. Nu îi dorim nimic altceva decât o mare fericire şi succes în ceea ce se va angaja să facă, pentru că sunt sigur că va fi un următor capitol foarte interesant din viaţa ei”, a declarat Steve Simon, preşedintele Asociaţiei jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA).
AGERPRES