Jucătorii de baseball au fost blocați după ce nu au ajuns la o nouă înțelegere

baseball

Proprietarii de echipe din Major League Baseball au inițiat un blocaj după ce nu au reușit să ajungă la un nou acord colectiv cu jucătorii.

„În ciuda eforturilor ligii de a face o înțelegere cu Asociația Jucătorilor, nu am reușit să ne extindem istoria de 26 de ani de pace în muncă și să ajungem la un acord cu MLBPA înainte de expirarea actualului CBA”, a spus MLB într-un comunicat.

, referindu-se la un contract colectiv. „Prin urmare, am fost forțați să începem un blocaj al jucătorilor din Liga Major, în vigoare la ora 12:01 ET pe 2 decembrie.”

Blocarea deocamdată este în mare parte simbolică, având în vedere că antrenamentul de primăvară nu este programat să înceapă până în februarie.

Citeste si:  Bayern Munchen v RB Leipzig preview

Sezonul regulat este programat să înceapă pe 31 martie. Acesta este primul conflict de muncă major din baseball într-un sfert de secol. Aceasta a fost o perioadă acrimonioasă care a dus la o grevă a jucătorilor în august a sezonului 1994. Asta a dus la anularea World Series din acel an.

Major League Players Association a spus că salariile nu țin pasul cu creșterea veniturilor. Ei caută alte modificări la un sistem despre care spun că oferă mai multe compensații pentru o mână de vedete din agenții libere decât pentru alți jucători ale căror salarii sunt reținute de reguli concepute pentru a face exact acest lucru.