Novak Djokovic, înscris la tragerea la sorţi de la Indian Wells, dar participarea sa rămâne în suspans

Novak Djokovic s-a înscris la tragerea la sorţi a turneului Masters 1.000 ATP de la Indian Wells (California), dar participarea sa la această competiţie rămâne în continuare în suspans, în condiţiile în care tenismanul sârb nu este vaccinat împotriva Covid-19, au precizat organizatorii.

O scurtă declaraţie a responsabililor turneului a indicat faptul că aceştia au fost în contact cu echipa lui Djokovic pentru a stabili dacă acesta va juca în California sau dacă va fi autorizat să intre în Statele Unite, în absenţa vaccinării.

„Novak Djokovic este pe lista de înscrieri la turneu şi este prin urmare plasat la tragerea la sorţi de astăzi”, au precizat oficialii competiţiei.

„În prezent suntem în comunicare cu echipa lui. Cu toate acestea, nu s-a stabilit dacă va participa la eveniment, prin obţinerea aprobării de la CDC, principala agenţia de sănătate publică din Statele Unite, pentru a intra în ţară”,

Djokovic a cucerit de cinci ori trofeul la Indian Wells, turneu ai cărui organizatori au spus că va fi necesară dovada vaccinării pentru intrarea spectatorilor.

Conform reglementării guvernului de la Washington, toţi călătorii care nu sunt cetăţeni americani şi care intră în Statele Unite trebuie să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

Citeste si:  Platon și Țig continuă la ITF Antalya

În luna ianuarie, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, după ce i-a fost retrasă viza de intrare în această ţară, din cauza faptului că era nevaccinat, ratând astfel şansa de a deveni primul jucător care câştigă 21 de turnee de Mare Şlem, onoare care i-a revenit, în absenţa sa, spaniolului Rafael Nadal, câştigătorul trofeului la Australian Open.

Conform tragerii la sorţi efectuate marţi la Indian Wells, rusul Daniil Medvedev, noul număr unu mondial, l-ar putea înfrunta în semifinale pe Rafael Nadal, jucător în faţa căruia s-a înclinat în ambele confruntări disputate de la debutul anului 2022: mai întâi în finala epică de la Australian Open, iar apoi luna trecută în semifinalele turneului de la Acapulco.

Djokovic, dacă va evolua la Indian Wells, va juca direct în turul secund cu învingătorul dintre australianul Jordan Thompson şi belgianul David Goffin.

Nadal a câştigat de trei ori trofeul la Indian Wells, la care nu a mai participat din 2019, în timp ce Medvedev speră să obţină anul acesta primul său titlu în deşertul californian, unde s-a oprit anul trecut în optimile de finală.
AGERPRES