Novak Djokovic ar putea reveni la Rolex Paris Masters în luna noiembrie

Absent de la Rolex Paris Masters de anul trecut, sârbul,  numărul unu mondial, ar putea reveni la Bercy pentru ediția 2021, care va începe pe 1 noiembrie.

Absent de la Masters 1000 din Indian Wells, care se desfășoară în prezent în California, și ultima dată în  finala de la US Open, pierdută în fața lui Daniil Medvedev, Novak Djokovic probabil nu și-a încheiat socotelile cu anul 2021.

Ar putea să-și facă apariția chiar la Bercy, anul acesta. După ce a ieșit din impas în 2020, chiar dacă era deținătorul titlului (dar nu avea rost să-l apere cu noile reglementări ATP „Covid 19” de atunci în vigoare), numărul 1 mondial ar putea reveni la Rolex Paris Masters anul acesta.

El apare în orice caz în lista de înscrieri publicată astăzi, ceea ce evident nu-i validează însă și participarea. Dar este adevărat că o mică călătorie la Paris i-ar putea aduce mai multe câștiguri.

Citeste si:  Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg (WTA) înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu

Pe de o parte, îi permite să-și asigure locul ca numărul 1 mondial și poate finaliza astfel un al șaptelea an pe podium. Djokovic va deveni apoi singurul deținător al recordului pentru cele mai multe sezoane finalizate pe primul loc (cu șase, el împarte în prezent acest record cu Pete Sampras). Doi, în cazul unei victorii finale la Bercy, „Nole” s-ar agăța de cel de-al 37-lea Masters 1000 și va deveni, de asemenea, singurul deținător al recordului pentru cel mai mare număr de încoronări din categorie, lăsându-l pe Rafael Nadal (36) cu un trofeu în urmă .