Claudio Ranieri: ”Jucătorii nu sunt mașini, va dura timp pentru a-i face să repornească motoarele”

Norocul blucerchiati este că au găsit un antrenor care îmbină indubitabilele abilități profesionale cu calitățile umane, care într-o situație atât de extraordinară nu au preț, probabil chiar mai importante decât priceperea tehnică și măestria tactică.

Claudio Ranieri a menținut o atitudine echilibrată și responsabilă încă de la primele semne ale calamității care a lovit țara. Aflat la cârma clubului Sampdoria, care a obținut cele mai multe rezultate pozitive pentru Coronavirus, 8 jucători, a reușit să treacă de perioada de carantină bazându-se pe echilibrul său complet.

„Bineînțeles că în primele zile, când știrile au venit una după alta despre băieții care s-au îmbolnăvit, am simțit o mică teamă, atunci am văzut că treptat lucrurile s-au îmbunătățit și am avut încredere în medici. Sunt în această lume de peste cincizeci de ani, am văzut tot în toate culorile, dar niciodată nu așa ceva. Eu, din fire, nu refuz niciodată o provocare, dar într-o situație ca aceasta trebuie să pun în primul rând alte considerente, trebuie să fim serioși. Vom reveni pe teren dacă se garantează siguranța maximă. Medicii vor decide cine și când pot începe din nou antrenamentul. Cei care au avut virusul pot fi slăbiți și au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera. Profesioniștii din domeniul sănătății vor evalua momentul în care fiecare sportiv va atinge starea de fitness deplină „.

Antrenorul roman nu ascunde că echipa sa riscă mai mult decât ceilalți, mulți jucători nefiind în maximul lor: ”Nu mă interesează să fac controverse sau să caut scuze. Vom evalua starea de sănătate a jucătorilor, procesul nu se va schimba, acceptul de la medici, apoi personalul meu și cu mine vom evalua cine poate ține o cursă sau nu „.

Citeste si:  Xisca, sotia ultra discreta a lui Rafael Nadal

Președintele său, Massimo Ferrero, continuă să tune, el a făcut-o și joi seara din microfoanele radio TeleNord: „Încerc să-i conving pe colegii mei să gândească. O spun cu durere, aș vrea și eu să încep din nou, dar numai văzând stadionul meu, Ferraris, umplut de fanii care bat la tobe. Competițiile cu ușile închise nu au sens: am asistat la Samp-Verona cu o durere de inimă, nu se putea exalta, doar tăcere. Mă gândesc la derby, fără coruri, țipete, steaguri. Acesta este fotbalul, aceasta este o oră și jumătate de adrenalină pură, altfel este doar pustiu”.

”Președintele are dreptate. Jucătorii nu sunt mașini, nu se opresc și pornesc din nou la comandă. Va fi nevoie de câteva săptămâni de pregătire, ceva diferit de retragerea de vară, deoarece în acest caz vor fi mai presus de toate aspectele psihologice, urmările săptămânilor în care s-a făcut întreținerea mai mult sau mai puțin structurală. Este nevoie de săptămâni de muncă asiduă” a comentat antrenorul Claudio Ranieri.

Sampdoria ar putea avea obstacole în plus de a nu avea (precum și Genoa) un centru sportiv dotat în conformitate cu solicitările comisiei medicale a FIGC: adică o unitate de cazare cu camere care pot găzdui una sau cel mult două persoane, trebuie să fie pe lângă sportivi membrii personalului tehnic și de sănătate.

Momentan, cluburile care pot începe antrenamentele, chiar de mâine, având cerințele comisiei medicale sunt: Juve, Inter, Milano, Napoli, Roma, Lazio și Atalanta și Parma.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*