Newcastle a fost cumpărat oficial de fondul suveran din Arabia Saudită

Planul de cumpărare a Newcastle de către Fondul Suveran al Arabiei Saudite (PIF), condus de prințul moștenitor Mohammed ben Salman, a fost oficializat joi de club și de Premier League.

„Clubul a fost vândut consorțiului cu efect imediat”, a confirmat Liga engleză într-un comunicat.

„Premier League a primit acum asigurări obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla Newcastle United”, s-a adăugat în comunicat, răspunzând astfel îngrijorărilor cu privire la sosirea fondurilor suverane de avere străine în Campionatul Angliei.

La rândul său, clubul a afirmat că „anunțul de astăzi este încheierea unui proces amănunțit și detaliat care a permis grupului de investiții să ajungă la un acord care să avantajeze toate părțile interesate și cele care vor părăsi Newcastle United pentru a urmări un termen clar și pe termen lung o strategie. ”

Citeste si:  Sezon incheiat pentru Federici

Investitorul este nimeni altul decât Fondul Suveran pentru Arabia Saudită (PIF), care a făcut o primă ofertă pe 9 aprilie 2020 înainte de retragerea din iulie. Mai mult de un an mai târziu, PIF va deține până la 80% din acțiunile clubului. Mass-media engleză vorbește despre un acord de vânzare în valoare de aproximativ 352 de milioane de euro pentru actuala a 19-a poziție din Premier League, ceea ce pune capăt epocii lui Mike Ashley, care durase din 2007.