F1: Lewis Hamilton, penalizat cu cel puţin zece locuri pe grila de start a MP al Turciei

lewis hamilton

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca cu o penalitate de zece locuri la Marele Premiu al Turciei, programat duminică, din cauza unei schimbări de motor în afara cotelor autorizate, informează AFP.

După olandezul Max Verstappen (Red Bull) în Rusia, în urmă cu 15 zile, de data aceasta rivalul său în cursa pentru titlu este cel care va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său. Înaintea acestei a 16-a manşe a Campionatului Mondial, din cele 22, programată pe circuitul din Istanbul Park, Hamilton are un avans de doar două puncte faţă de Verstappen.

Citeste si:  Un doctor britanic afirmă că a dopat peste 150 de sportivi

Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.

Deocamdată, doar motorul cu combustie internă a fost înlocuit pe maşina Nr.44 a septuplului campion mondial, conform raportului tehnic trimis de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Una sau mai multe schimbări la unitatea de putere în acest weekend îi va aduce lui Lewis Hamilton una sau mai multe penalităţi.