Nick Kyrgios respinge șansa de a reprezenta Australia în Cupa Davis pe fondul problemelor de familie

nick kyrgios

Nick Kyrgios a respins încă o dată oportunitatea de a reprezenta Australia în Cupa Davis, deoarece va acorda prioritate întoarcerii în patria sa pentru a fi alături de părinții săi bolnavi. Mama tânărului de 27 de ani se află în prezent la spital, așteaptă un transplant de rinichi, iar tatăl său s-a îmbolnăvit și el.

Cap de serie numărul 28 mondial a fost în cea mai bună formă în ultimele luni, după prima sa apariție în finală de Grand Slam la Wimbledon, cu un succes fără precedent atât în probele de simplu, cât și de dublu de la Citi Open. Aussie ar fi fost o adăugare binevenită la echipa națiunii sale de Cupa Davis pentru confruntarea cu Germania de luna viitoare la Hamburg. Cu toate acestea, căpitanul echipei Lleyton Hewitt a confirmat că Kyrgios va omite din nou evenimentul la care nu a mai concurat din 2019.

Vicecampionatul de la Wimbledon a recunoscut în mod deschis provocările pe care le-au prezentat părinții săi bolnavi în ultima perioadă. După succesul său față de compatriotul Alex de Minaur la Canadian Open săptămâna trecută, Kyrgios a recunoscut: „Este greu pentru că chiar și acum călătoresc, mama mea este în spital în acest moment, tatăl meu nu a fost foarte bine, fratele meu tocmai a avut un copil și nu pot să fiu acolo cu familia mea când oamenii ar dori să fie cu ei”.

Citeste si:  Cinci românce pe tabloul de calificări de la Wimbledon

Comentariile au venit la doar câteva zile după ce australianul a scris un omagiu emoționant mamei sale pe o cameră de televiziune, după uimitoarea revenire a triumfului său asupra numărului 1 mondial Daniil Medvedev, care scria: „Fii puternică, mamă”. Comentând gestul, Kyrgios a dezvăluit: „Este greu să fii din Australia pentru că nu putem călători înainte și înapoi tot timpul”.