Nicio scutire de la starea de pandemie pentru Franța-Germania

euro2020

Roxana Maracineanu, ministrul sporturilor, a anunțat că nu va exista nicio scutire de la normele pandemiei, marti seara, pentru primul meci al Frantei la Euro.

Programat pentru ora 22:00, marți, primul meci al echipei franceze la Euro împotriva Germaniei ar trebui să se încheie cu câteva minute înainte de starea de pandemiei care începe la ora 23:00, în Franța. Suporterii francezi  care se vor deplasa pe terase sau cu prietenii pentru a vedea meciul vor trebui să țină cont de regulile pandemiei. Într-adevăr, Roxana Maracineanu a declarat pentru AFP că nu va exista o renunțare la starea de timp prevăzută marți seară.

„Pentru meciul Euro, care are loc în Germania, nu putem schimba programul de începere a partidei, îl putem face doar atunci când putem negocia cu distribuitorii media”, a spus ea. Roxana Maracineanu a mai clarificat o generalizare a scutirilor pentru evenimentele sportive care nu erau pe ordinea de zi.

Citeste si:  Rafael Nadal se va întoarce săptămâna viitoare, anunță antrenorul

„Când este un eveniment de anvergură internațională precum Roland Garros sau național ca meciul Franța-Bulgaria (la 8 iunie, când 5.000 de spectatori au fost autorizați în mod derogatoriu), subiectul este pus în discuție cu unitatea de criză interministerială, organismul interguvernamental care decide și  ia o decizie, a adăugat ea. În seara zilei de 8 iunie au avut loc 63 de evenimente sportive. Nu putem verifica toate cele 63 de evenimente sportive. „