NBA: Şapte jucători testaţi pozitiv la Covid-19 într-o săptămână

Şapte jucători din NBA au fost testaţi pozitiv la Covid-19 din cei 456 care au fost testaţi în cursul săptămânii trecute, a anunţat, miercuri, liga profesionistă nord-americană de baschet, citată de AFP.

NBA nu a comunicat nominal rezultatele testelor, dar orice jucător pozitiv este izolat sau plasat în carantină până când este declarat negativ, conform regulilor ligii în termeni de sănătate şi securitate.

Aceste protocoale impun, de asemenea, ca jucătorii identificaţi ca fiind în contact apropiat cu o persoană infectată să intre o perioadă în carantină.

Cazul cel mai recent de focar de coronavirus în baschet a apărut în momentul în care NBA a amânat meciul pe care Toronto Raptors trebuia să-l dispute duminică cu Chicago Bulls la Tampa (Florida), întrucât Raptors nu a întrunit numărul minim de opt jucători disponibili impus pentru susţinerea meciului.

Citeste si:  Dennis Schröder merge un sezon la Boston Celtics

Un alt meci al lui Raptors la Tampa, programat marţi cu Detroit Pistons, a fost amânat miercuri în aşteptarea rezultatelor testelor.

Toronto Raptors a anunţat, miercuri seară, că cinci din jucătorii săi erau indisponibili din cauza protocoalelor NBA privind Covid-19: Pascal Siakam, Fred VanVleet, O.G. Anunoby, Malachi Flynn şi Patrick McCaw.

De asemenea, sunt anunţaţi indisponibili din acelaşi motiv spaniolul Marc Gasol (LA Lakers), Derrick Rose (New York Knicks) şi doi jucători de la Sacramento Kings, Jabari Parker şi Hassan Whiteside.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*