F1: Monopostul echipei americane Haas pentru sezonul 2021, vopsit în culorile Rusiei

haas

Echipa americană Haas a prezentat joi monopostul cu care va concura în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, vopsit în culorile Rusiei, ţara de origine a noului său sponsor principal, compania Uralkali, deţinută de miliardarul Dmitri Mazepin, tatăl pilotului Nikita Mazepin.

Uralkali, unul dintre cei mai mari producători și exportatori de îngrășăminte de potasiu din lume, va deveni partenerul principal al echipei Haas F1 într-un acord de mai mulți ani începând cu Campionatul Mondial de Formula 1 2021 FIA. Echipa Uralkali Haas F1, așa cum va fi acum cunoscută echipa, a dezvăluit livreaua mașinii sale de curse VF-21 cu noul aspect pentru a-și lansa parteneriatul cu Uralkali.

Nikita Mazepin va fi coechipier la Haas în acest sezon cu Mick #Schumacher, fiul legendarului pilot german Michael Schumacher, ambii fiind debutanţi în Marele Circ, după ce au concurat anul trecut în Formula 2.

Noul monopost Haas, denumit VF-21, este vopsit în alb, roşu şi albastru, culorile drapelului Rusiei, fiind dotat cu un motor produs de Ferrari. Bolidul americanilor va efectua primele tururi de circuit luna aceasta, în Bahrain, unde sunt programate testele din presezon, precum şi prima cursă oficială din 2021, pe 28 martie.

Citeste si:  Pietro Fittipaldi rămâne cu Haas ca și pilot de rezervă

Haas Automation, compania globală de mașini-unelte CNC fondată de proprietarul echipei Gene Haas, continuă să împodobească sidepod-urile cu marca sa proeminentă, cu o vedere familiară, în timp ce ținuta americană se pregătește pentru al șaselea sezon al competiției de Formula 1.

VF-21 își va face debutul fizic vineri, 12 martie – prima zi de testare de pre-sezon găzduită la Circuitul Internațional din Bahrain. Mazepin și Schumacher vor fi prezenți la mașină la ora 08:30, ora locală, în afara garajului Uralkali #Haas F1 Team. Cu testele de pre-sezon limitate la doar trei zile înainte de începerea unui program planificat de 23 de curse, Mazepin și Schumacher vor fi la volan în fiecare zi de testare în Bahrain.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*