ATP a prelungit îngheţarea clasamentului său până în săptămâna 9 august

atp

Această îngheţare înseamnă că pentru clasamentul mondial va fi luat în calcul doar cel mai bun rezultat al fiecărui jucător pentru turneele cuprinse în perioada 4 martie – 5 august 2019 (care au fost anulate din motive sanitare în 2020) şi echivalentul lor în 2021.

„De exemplu, un jucător va putea lua în calcul fie 50% din rezultatul său la Madrid în 2019, fie 100% din rezultatul său la Madrid 2021, alegându-l pe cel mai bun pentru el”, a explicat ATP.

Potrivit ATP, la vechiul sistem al clasamentului calculat luând în considerare 52 de săptămâni ar urma să se revină începând cu turneul de la Cincinnati (16 august 2021), iar primul clasament clasic pe 52 de săptămâni ar urma să fie publicat pe 15 august 2022, „cu condiţia ca nimic să nu se schimbe”.

Jucătorii care nu vor putea disputa un turneu timp de patru săptămâni consecutive vor putea revendica un „clasament protejat” pentru a le oferi „flexibilitate în programul lor”.

Aceşti jucători vor putea utiliza clasamentul lor protejat „în patru turnee, cu excepţia celor de Mare Şlem şi/sau a Jocurilor Olimpice”, a precizat ATP.

Citeste si:  Simona de 5 stele!!

În ce priveşte turneele Masters 1000, clasamentul protejat va putea fi utilizat numai în funcţie de numărul turneelor de acest nivel la care jucătorii nu au participat.

La Australian Open, mai mulţi jucători, printre care N.9 mondial, argentinianul Diego Schwartzman, au cerut ATP să ia măsuri, susţinând că vor călători cu dificultate din cauza măsurilor anticovid.

În plus, ATP le permite jucătorilor să mărească numărul însoţitorilor la turnee, care era redus la cel mult două persoane după reluarea circuitului în august 2020, în funcţie de protocoalele sanitare locale şi de locurile din hoteluri, după principiul „primul venit, primul servit”.

În fine, ATP va oferi un ajutor financiar de 10.000 de dolari fiecărui turneu din circuitul principal şi fiecărui turneu Challenger pentru a acoperi eventualele cheltuieli cu hotelul legate de „plasarea în izolare sau de carantină în caz de test pozitiv pentru Covid sau de cazuri de contact”. AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*