Maisie Hill: După un accident aproape fatal, din nou pe pârtii pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de iarnă

Snowboarderul de freestyle Maisie Hill a spus că se află pe un „drum cu o singură pistă” către Jocurile Olimpice de iarnă după ce s-a întors pe pârtii în urma unui accident aproape de moarte.

Atleta din Marea Britanie, în vârstă de 22 de ani, și-a rupt mai multe oase și a pierdut atât de mult sânge încât aproape că a murit în urma accidentului, în timp ce se antrena în Elveția.

După o perioadă de recuperare de șapte luni, Hill este acum din nou pe piciorul ei. Ea își propune să concureze în seria Cupei Mondiale în această iarnă, în timp ce se pregătește pentru calificarea de la Milano-Cortina 2026.

„Voi face Cupa Mondială în acest sezon, sunt foarte încântată de asta, dar nu există nicio grabă reală în acest moment”, a declarat Hill pentru BBC Points West. „Nu în acest sezon, ci în sezonul următor, este calificarea la Olimpiadă, așa că voi munci foarte mult și sezonul viitor și sper să mă calific la Jocurile Olimpice de iarnă din Italia”.

Citeste si:  Benfica Lisabona s-a despărţit de antrenorul Jorge Jesus

Hill a rămas cu coloana vertebrală ruptă, coaste și pelvis, un plămân fracturat, sângerare la creier și un ficat lacerat care a făcut-o să-și piardă 20% din sânge, după căderea în care s-a desprins de o șină și a intrat într-un perete de gheaţă.

După ce s-a întors acasă, în Cheltenham, a trebuit să reînvețe să meargă, înainte de a petrece luni de zile în sală și reabilitarea de la piscină.

„Mi-am păstrat o mentalitate foarte bună pe tot parcursul acestui lucru. Ori aveam să mă las să mă distrugă, fie aveam să mă întorc, și cu siguranță m-am ridicat”, a spus Hill.

 

„După șapte luni am fost aprobată de către medic să merg din nou la snowboard și am plâns când am ieșit din spital”.