Mafia pariurilor inventează jocuri fantomă

În absența unor evenimente sportive ca urmare a pandemiei corona, furnizorii de pariuri trebuie să își schimbe portofoliile.

În mod evident, acest lucru face și mafia care lucrează la planuri dubioase. Se presupune că mafia ucraineană a permis ca jocurile fantomă să fie transmise furnizorilor de pariuri care nu au le-au practicat până acum.

În loc să se parieze pe cea de-a 32-a etapă din Bundesliga sau în semifinalele  Ligii Campionilor, vremea în criza de corona nu lasă decât un număr mic de evenimente sportive din care să alegi.

Pentru furnizorii de pariuri, afacerea a mers de la o zi la alta. Se spune că 17 jocuri din divizii inferioare din Rusia și Ucraina, două țări ale fostei Uniuni Sovietice au fost manipulate.

„Jocuri fantomă” care nu au avut loc deloc, dar totuși au ajuns pe site-urile furnizorilor de pariuri.

Citeste si:  Chris Froome a fost depistat pozitiv în Turul Spaniei 2017

„Există furnizori de servicii din întreaga lume care oferă furnizorilor de pariuri date live cu privire la jocuri. Folosesc dispozitive digitale pentru a trece obiective și altele date în timp real”, explică Rudolf Stinner, fost investigator șef al UEFA pentru fraudările de pariuri, în Kronen-Zeitung.

„Furnizorii de date se bazează pe angajații de pe site care selectează jocuri pentru oferta de pariuri și transmit date. Dar există și elemente criminale sub ele. Și în vremurile de corona inventează din ce în ce mai mult aceste jocuri fantomă.”

Și această fraudă aparentă conduce ancheta în mediul mafiei pariurilor ucrainene. Jocurile fantoma falsificate nu sunt fraude clasice.

sport1.de

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*