Olympique Lyon va cere despăgubiri substanţiale după ratarea accesului în cupele europene

Clubul Olympique Lyon va cere daune de ”zeci de milioane” de euro după ce Consiliul de administraţie al Ligii franceze de fotbal profesionist (LFP) a ratificat joi oprirea definitivă a sezonului, în condiţiile pandemiei de coronavirus, îngheţând actualul clasament.

Ca urmare a deciziei adoptate, titlul de campioană a fost atribuit lui Paris Saint-Germain, iar Olympique Lyon (în lotul căruia este şi portarul român Ciprian Tătăruşanu) nu va juca în ediţia viitoare a cupelor europene, ocupând locul 7 în ierarhie.

”Decizia luată reprezintă pentru noi o mare pierdere de oportunităţi, în termeni financiari vorbind, fiind vorba de zeci de milioane euro, bani pe care-i vom solicita în instanţă”, a declarat preşedintele clubului, Jean-Michel Aulas.

El a arătat că sezonul din Ligue 1 se putea relua şi finaliza fără spectatori în tribune.

Lyon a fost prezentă în cupele europene permanent începând cu sezonul 1995-1996 şi în prezent evoluează în Liga Campionilor.

Noul sezon din Ligue 1 va începe pe 22-23 august şi probabil va debuta fără spectatori în tribune.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a afirmat că toţi cei care se consideră nedreptăţiţi de hotărârile luate se pot adresa în instanţă, dar a făcut apel la ”responsabilitate” în condiţiile actuale.

AFP a prezentat joi seara tabloul de onoare al sezonului 2019-2020 în campionatul de fotbal al Franţei, oprit definitiv după 28 de etape din cauza pandemiei de Covid-19.

Citeste si:  Lukaku (Inter Milano) a fost sancționat pentru sărbătorirea zilei de naștere într-un hotel

Campioană: Paris Saint-Germain

Calificate în Liga Campionilor

Faza grupelor: Paris Saint-Germain (campioană), Olympique Marseille (locul 2)
Turul 3 preliminar: Rennes (locul 3)

Rennes se poate califica direct în grupele Ligii Campionilor, dacă Europa League, suspendată în acest moment de UEFA, va fi dusă la capăt şi câştigătoarea sa este calificată direct în Liga Campionilor prin intermediul campionatului său naţional.

Calificate în Europa League:

Lille (locul 4)

În actuala situaţie, Nice (locul 5) şi Reims (locul 6) ar putea fi şi ele calificate prin intermediul campionatului. Dacă finala Cupei Franţei şi cea a Cupei Ligii se vor putea disputa în această vară, Saint-Etienne şi Olympique Lyon, ambele adversare ale lui PSG în aceste finale, ar obţine cele două bilete în caz de victorie.

Retrogradate în Ligue 2:

Amiens (locul 19)
Toulouse (locul 20)

Promovate în Ligue 1:

Lorient (locul 1 în Ligue 2)
Lens (locul 2 în Ligue 2)

Golgheteri: Kylian Mbappe (Paris SG) şi Wissam Ben Yedder (Monaco), 18 goluri.

Cel mai bun pasator: Angel Di Maria (Paris SG), 14 pase decisive.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*