Liverpool v Everton preview

Derby-ul de pe Merseyside sărbătoreşte astăzi cel de-al 232-lea meci. Cormoranii nu au nicio înfrângere în acest sezon de Premier, dar Caramelele nu se află într-o formă prea bună, distanța din clasament este de 11 puncte între cele două rivale.

Istoria celor două echipe de cartier şi bulevard începe de prin anul 1885 când clubul Everton, fondat în 1878 are şi secţie de fotbal, evoluând pe terenul Anfield, deţinut de preşedintele clubului, John Houlding. În anul 1892 John Houlding se ceartă cu ceilalţi acţionari ai clubului „caramelelor” şi scoate echipa de pe Anfield, urmând ca să fondeze clubul Liverpool. De atunci Everton se va muta puţin mai departe de Anfield, pe Goodison Park, dar pe aceeaşi arteră, Merseyside. Deci rivalitatea împlineşte vârsta de 126 de ani, ajungându-se astăzi la meciul cu numărul 232.

Citeste si:  Francezul Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj (Juventus)

Cormoranii sunt constrânși să joace fără căpitanul Jordan Henderson, își ispășește o suspendare de o etapă, după cartonașul roșu primit în meciul cu Watford iar Adam Lallana a revenit joi la antrenamente, după o accidentare.

Caramelele nu au accidentări îngrijorătoare, Ademola Lookman a fost recuperat iar restul jucătorilor sunt apti de joc.

Managerul Jurgen Klopp a afirmat că Everton a crescut la o calitate de echipă de Champions League sub bagheta lui Marco Silva și crede că derby-ul este adevăratul test pentru Liverpool.

La capitolul statistici să amintim că Liverpool este neînvinsă în ultimele 17 întâlniri directe, meciul de astăzi este cu numărul 100 dintre cele două pe stadionul Anfield. Jurgen Klopp nu a reușit să câștige din cele două întâlniri cu Marco Silva, fiind singurul manager care are mai multe succese consecutive în fața germanului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*