Topul campionilor legendari de Formula 1

Care sunt cei mai iubiți, apreciați sau controversați campioni legendari din Formula 1? Este întrebarea la care orice adevărat pasionat de motorsport trebuie să știe să dea un răspuns, așa că v-am pregătit câteva cunoștințe de bază pe care trebuie să le dobândească pasionații care vor să se inițieze în acest domeniu.

Ayrton Senna – Este fără îndoială cea mai emblematică figură din istoria acestui sport, chiar dacă a fost și rămâne un personaj extrem de controversat. Nu există rival care nu-i fi recunoscut abilitățile incredibile de pilot de curse, care atingeau limitele fizicii, depășind pe alocuri limitele omenești. Legendarul triplu campion mondial Brazilian era în stare de orice pentru a câștiga, inclusiv de a trișa. În plus, pentru că a murit în 1994 într-un accident care nu a fost clarificat nici până în zilele noastre, a rămas întipărit în amintirea a zeci de milioane de fani ai sporturilor cu motor.

Michael Schumacher – Este cel mai de succes participant din lumea Grand Prix-ului, având nu mai puțin de 7 titluri câștigate, dintre care ultimele 5 cu Ferrari, însă într-o epocă în care echipa Căluțului Cabrat nu prea avea rival din punct de vedere al materialul tehnic. Cu toate acestea, Schumi a rămas extrem de iubit și apreciat, chiar și după ce a suferit teribilul accident de schi din 2013 care l-a lăsat invalid și complet paralizat, neamțul putând doar să comunice cu cei din jur numai prin intermediul pleoapelor.

Juan Manuel Fangio – Argentinianul a fost multă vreme cel mai de succes pilot din istoria Formulei 1, mai exact până la finele sezonului 2003, atunci când Schumacher câștiga cel de-al 6-lea titlul mondial. Fangio este al doilea campion de Grand Prix din istorie, câștigând primul său titlul în 1951, pentru ca mai apoi să câștige alte 4 titluri consecutive între anii 1954 și 1957. Cel mai interesant este însă că Fangio a câștigat titlul în F1 cu 4 constructori diferiți: Alfa Romeo, Mercedes, Ferrari și Maserati. În același timp, Fangio este pilotul cu cea mai bună rată de curse câștigate, având o victorie la fiecare 2.13 curse la care a participat.

Citeste si:  Sauber devine Alfa Romeo Sauber în F1

Alain Prost – Puțină lume știe că Prost a avut de 5 ori cel mai mare număr de puncte la final de sezon, însă francezul a pierdut un titlu în 1988 din cauza unui paragraf ciudat din regulament care a fost inclus pe final de sezon în favoarea coechipierului său Ayrton Senna. Din cele 105 puncte adunate de Prost, numai 87 au fost luate în calcul pentru titlu. Injustiția însă nu s-a oprit aici, întrucât același Senna i-a furat titlul lui Prost și în 1990, atunci când efectiv l-a scos din cursă în mod voit, în primele 5 secunde ale întrecerii, iar comisarii de cursă nu au făcut nimic pentru a face dreptate.

Lewis Hamilton și Sebastial Vettel sunt cei mai populari campioni mondiali în activitate în Formula 1 în acest moment. Britanicul tocmai a câștigat cel de-al 5-lea său titlu, în timp ce Vettel se află la borna 4. Totuși, întrucât carierele celor doi nu s-au încheiat, considerăm că legendele lor încă urmează să fie scrise, așa că nu ne pripim să tragem concluzii despre performanțele lor.

În 2019, Campionatul Mondial de Formula 1 se anunță extrem de disputat. Finlandezul Kimi Raikkonen va fi înlocui la Ferrari de tânărul Charles Leclerc, un tânăr francez care după un singur sezon în Marele Circ a primit șansa de a face parte din cea mai prestigioasă echipă a campionatului. Crezi că tânăra speranță va putea să-l oprească pe Britanicul Lewis Hamilton, care este într-o formă de zile mari? Ai curaj să pariezi pe asta? Te invităm să descoperi cele mai tari oferte și promoții la cazinouri online 100% legale din România pe https://www.topbonuscasino.ro/.

Cu siguranță, din acest scurt top am omis destui campioni celebri, cum ar fi Jim Clark, Jackie Stewart, Emerson Fittipladi, Niki Lauda, Nelson Piquet sau Mika Hakkinen, însă i-am inclus pe cei mai reprezentativi, în funcție de multe alte topuri realizate de diverse publicații online.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*