Kimi Raikkonen a doborât recordul de kilometri parcurşi în Formula 1

Kimi Raikkonen a doborât recordul de kilometri parcurşi în Formula 1

Finlandezul Kimi Raikkonen a devenit pilotul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi la volanul unui monopost de Formula 1, a anunţat echipa sa, Alfa Romeo, informează France24.com.

Duminică, după cel de-al 37-lea tur din totalul de 66 ale Marelui Premiu al Spaniei, câştigat de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), Raikkonen a reuşit să depăşească precedentul record, de 83.846 km, deţinut de fostul său coechipier de la Ferrari, spaniolul Fernando Alonso.

La finalul cursei spaniole, în care s-a clasat pe locul 14, Raikkonen a ajuns la peste 84.000 de km parcurşi în Marele Circ, distanţă care reprezintă de două ori circumferinţa Terrei.

Citeste si:  Luke Shaw se va opera pentru a doua oara la piciorul drept

În urmă cu o săptămână, cu ocazia Grand Prix-ului Aniversar de la Silvestone, Kimi Raikkonen devenise pilotul cu cele mai multe tururi de circuit efectuate pe parcursul carierei (16.845), doborând recordul deţinut de legendarul campion german Michael Schumacher.

În vârstă de 40 ani, Kimi Raikkonen are în palmares un titlu de campion mondial de Formula 1, cucerit în 2007 sub culorile echipei Ferrari.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.