Auto – IndyCar: Marco Andretti va pleca din pole position în Cursa de 500 de mile de la Indianapolis

Pilotul american Marco Andretti va pleca din pole position în cea de-a 104-a ediţie a Cursei de 500 de mile de la Indianapolis, la 33 de ani după ce ilustrul său bunic, fostul campion de Formula 1 Mario Andretti, a reuşit să câştige această cursă legendară, cea mai importantă din calendarul campionatului de automobilism IndyCar.

Mario Andretti dominase în ultimele zile antrenamentele libere derulate înaintea acestui „Fast 9”, la care au luat parte cei mai rapizi nouă piloţi ai primei zile de calificări, desfăşurată sâmbătă. El a reuşit să parcurgă cele patru tururi din calificări cu o viteză medie de 371,758 km/h.

Americanul îi va avea alături, în prima linie a grilei de start, pe neozeelandezul Scott Dixon, cvintuplu campion în IndyCar, şi pe fostul pilot japonez de Formula 1 Takuma Sato, care a devenit în 2017 primul pilot asiatic învingător în cursa Indy 500.

Citeste si:  Planurile lui Andy Murray au fost aprobate în ciuda opoziției locale puternice

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 (2005, 2006) a realizat doar al 25-lea timp şi va pleca din linia a noua în cursa programată pe 23 august.

Alonso, care a mai participat de două ori, fără succes, la Indy 500, speră să câştige de această dată celebra cursă americană, pentru a-şi trece în palmares Tripla Coroană, după ce s-a impus deja în Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco şi în Cursa de anduranţă de 24 ore de la Le Mans.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*