Juergen Klopp, ales antrenorul anului în Premier Legue

Germanul Juergen Klopp a fost ales antrenorul anului de către Asociaţia tehnicienilor din liga engleză de fotbal, după ce a condus-o pe FC Liverpool la cucerirea primului său titlu de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani, informează AFP.

Câştigătorul acestei distincţii a fost anunţat de legendarul antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, care a dat numele său trofeului.

„Juergen, fantastic”, a declarat Ferguson pentru Sky Sports. „S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză – n.red), însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil”, a adăugat Sir Alex.

„Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul”, i-a transmis Ferguson lui Klopp.

„Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United – n.red), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit”, a spus la rândul său Juergen Klopp, care a preluat-o pe Liverpool în 2015, după ce a antrenat anterior echipa germană Borussia Dortmund.

Citeste si:  Johanna Konta se retrage de la Hong Kong Open

„Am luat un mic dejun împreună. Nu ştiu dacă îşi mai aminteşte, însă eu da, pentru că a fost ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Papă. A fost extraordinar şi ne-am înţeles întotdeauna bine de atunci. La momentul respectiv nu îmi puteam imagina că într-o zi voi ţine în mâini un trofeu purtând numele său”, a adăugat Klopp.

Chris Wilder, câştigătorul de anul trecut al acestui trofeu, s-a mulţumit de această dată cu locul secund în ancheta Asociaţiei antrenorilor englezi, cu satisfacţia că a gestionat foarte bine revenirea lui Sheffield United în Premier League.

Argentinianul Marcelo Bielsa, care a readus-o pe Leeds United în Premier League după 16 ani, a fost ales cel mai bun antrenor din liga secundă engleză.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*