FIFA a anunţat un plan de ajutorare de 1,5 miliarde de dolari

FIFA a anunţat miercuri un plan de ajutorare de 1,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva consecinţelor coronavirusului, de această sumă urmând să beneficieze asociaţiile membre şi confederaţiile, sub formă de subvenţii sau împrumuturi, scrie France Football.

Suma de 1,5 miliarde de dolari va fi „pusă la dispoziţia comunităţii fotbalului, mai ales fotbalului masculin şi feminin profesionist, fotbalul de juniori şi fotbalul de bază”, a explicat FIFA.

Fiecare asociaţie membră va putea primi 1 milion de dolari „pentru a proteja şi a face să redemareze fotbalul”. O „subvenţie suplimentară specifică fotbalului feminin”, în valoare de 500.000 de dolari, va fi alocată asociaţiilor care o vor solicita.

Citeste si:  Steven Bergwijn are entorsa la glezna

În altă ordine de idei, asociaţiile membre vor putea beneficia de împrumuturi fără dobândă ce vor putea ajunge la 5 milioane de dolari. De asemenea, fiecare confederaţie va putea împrumuta până la 4 milioane de dolari.

„Asociaţiile membre vor putea de asemenea utiliza fondurile pentru activităţi ca reluarea competiţiilor, introducerea protocoalelor de reluare a jocului, participarea echipelor naţionale la competiţii, angajarea sau reangajarea de personal, întreţinerea infrastructurii fotbalistice sau cheltuielile generale de ordin administrativ şi operaţional”, a adăugat FIFA.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*