Jucătorii NBA nu vor fi testați aleatoriu pentru marijuana în acest sezon

NBA nu își va testa jucătorii în mod aleatoriu pentru consumul de marijuana în acest sezon. Politica a fost pusă în aplicare pentru prima dată în timpul perioadei „The Bubble” din octombrie 2020.

Cu sezonul regulat al NBA chiar după colț, Asociația Jucătorilor NBA a trimis o notă prin care avertizează jucătorii că nu vor fi supuși testelor aleatorii de marijuana în acest sezon.

Memo-ul a fost trimis miercuri la scurt timp după ce NBA și NBAPA au ajuns la un acord pentru a continua politica modificată care a început în 2020, când liga a repornit după izbucnirea COVID. În locul testelor aleatorii pentru consumul de marijuana, nota afirmă că se va concentra mai mult pe „droguri de abuz și substanțe care îmbunătățesc performanța”. Politica a fost menținută în timpul sezonului 2020-2021 și va rămâne activă în conformitate cu protocoalele COVID-19 ale uniunii.

În timp ce consumul de marijuana continuă să fie interzis în NBA în temeiul acordului colectiv, restricțiile s-au relaxat după negațiile dintre ligă și uniunea jucătorilor.

Citeste si:  Tottenham îl concediază pe manager după patru luni

„Am convenit cu NBPA să extindem suspendarea testelor aleatorii pentru marijuana pentru sezonul 2021-22 și să ne concentrăm programul de testare aleatorie asupra produselor care îmbunătățesc performanța și a drogurilor abuzive”, a declarat purtătorul de cuvânt al NBA, Mike Bass.

În timp ce restricțiile privind utilizarea marijuanei s-au ușurat de-a lungul anilor în NBA, restricțiile COVID pentru persoanele nevaccinate s-au înrăutățit, deoarece liga urmărește să evite întârzierile, amânările și focarele cu echipele în acest sezon.

Mulți jucători nu au fost în secret cu privire la utilizarea lor de marijuana în timpul sezonului, inclusiv starul Brooklyn Nets, Kevin Durant. Utilizarea recreativă a canabisului sau a marijuanei este legală în 18 state din Statele Unite, în timp ce alte 13 state l-au dezincriminat.

Ziua de deschidere a sezonului regulat este 19 octombrie, atunci Nets și Bucks deschid sezonul, urmate de Warriors și Lakers în ceasul târziu al nopții.