Jessica Pegula speră să organizeze propriul ei eveniment de tenis în viitor

De-a lungul istoriei, mulți jucători de tenis au ajuns să devină directori de turneu după retragerea din joc, precum Tommy Hass, fiind responsabil la Indian Wells și James Blake care conduce Miami.

Deși Jessica Pegula nu vrea doar să fie director de turneu după ce cariera ei se termină, ea vrea să dețină întregul eveniment. Numărul 3 mondial a vorbit despre dorința ei de a se menține implicată în sport după retragere, după ultima victorie de la Miami Open, unde a învins-o pe Magda Linette cu 6-1, 7-5, pentru a ajunge la al 12-lea sfert de finală WTA 1000 de la începutul anului 2020. Pegula a înregistrat 18 victorii în Turul WTA în acest sezon, ea este a treia după Aryna Sabalenka și Elena Rybakina.

„Mi-ar plăcea să am un turneu acolo [în Buffalo]”, a spus Pegula în timpul conferinței de presă. „Nu știu unde, pentru că Buffalo nu este cu adevărat un paradis pentru tenis. Dar poate într-o zi va fi. Cred că asta a fost întotdeauna ceva la care m-am gândit, chiar și după cariera mea, vreau să organizez un turneu. Cred că ar fi foarte distractiv. Nu cred că părinții mei sunt cu adevărat pregătiți pentru asta, dar poate într-o zi voi avea unul sau voi încerca să pornesc ceva acolo.”

Citeste si:  România se califică în FedCup. Begu câștigă meciul al treilea

Familia lui Pegula știe ce este necesar pentru a deține și a conduce entități sportive. Părinții ei, Terry și Kim, sunt în prezent proprietarii francizei Buffalo Bills din NFL și Buffalo Sabres din NHL. Potrivit Forbes, Terry a câștigat sume uriașe din petrol și gaze înainte de a forma un imperiu sportiv. Valoarea sa netă în timp real se situează în intervalul de 6,7 miliarde de dolari, ceea ce a determinat fiica sa să fie menționată de unele instituții media drept cel mai bogat jucător de tenis din Tur.

„Cred că ar fi foarte distractiv să facem legătura cu Toronto, Montreal, evident că Toronto este chiar acolo”, a continuat Pegula. „Știu că alternăm cu bărbații, dar este atât de aproape. Nu cred că oamenii își dau seama cât de aproape este. Este ca o oră și jumătate de mers cu mașina. „Da, ar fi grozav pentru că aveam o mulțime de fani în Toronto care erau fie oameni din Buffalo, fie asociați cu Buffalo doar din cauza proximității. Deci, poate într-o zi”.