India ar putea găzdui în premieră curse de MotoGP

India urmează să găzduiască în premieră curse din Campionatul Mondial de motociclism viteză, după ce organizatorul competiţiei Dorna Sports a anunţat miercuri că a început discuţiile pentru a aduce MotoGP în această ţară în viitorul apropiat, transmite Reuters.

Dorna colaborează cu promotorul Fairstreet Sports în acest proiect, cursele urmând să aibă loc pe circuitul Buddh International de lângă New Delhi.

Circuitul de 5,14 km a găzduit curse de Formula 1 între 2011 şi 2013, înainte de a fi îndepărtat din calendar.

Nu s-a înaintat o dată pentru prima cursă din India la MotoGP, dar Dorna şi Fairstreet negociază cu guvernul şi ministerul sportului din India.

Citeste si:  Monica Seles a fost văzută la Indian Wells 2023, la sfertul de finală dintre Carlos Alcaraz și Felix Auger-Aliassime

MotoGP vrea să crească numărul curselor din Asia, unde doar Japonia, Thailanda şi Malaezia figurează în calendarul din acest sezon.

”India este o ţară şi o piaţă uriaşă, importantă mai ales pentru industria pe două roţi şi MotoGP ca sport, a opinat directorul executiv al Dorna, Carmelo Ezpeleta. Campionatul are o bază imensă de fani acolo şi este capabil de a organiza un eveniment MotoGP în India, care ar fi un incredibil spectacol pentru fanii noştri, iar în acelaşi timp ne permite
să continuăm creşterea sportului în regiune”.

India urmează să organizeze o cursă de Formula E la Hyderabad, în luna februarie.
AGERPRES