Încă 3 cazuri COVID-19 legate de sosirile la Australian Open

australian open

Doi jucători se numără printre cele mai recente trei cazuri COVID-19 care au apărut în urma testelor efectuate pe pasagerii care au sosit pe zboruri charter, aducând oameni la Melbourne pentru Australian Open.

Directorul turneului, Craig Tiley, a declarat că jucătorii nu erau considerați a fi contagioși, dar nu au fost scoși din hotelurile obișnuite de carantină. Primele șase teste pozitive au fost raportate în weekend și legate de zborurile din Los Angeles, Abu Dhabi și Doha, Qatar.

Toți pasagerii acestor zboruri, inclusiv 72 de jucători de tenis de elită, au fost clasificați de către autoritățile locale de sănătate drept contacte strânse ale persoanelor infectate cu coronavirus și forțate să fie izolate. Asta înseamnă că nu li se permite să părăsească camerele de hotel pentru perioada obligatorie de 14 zile de carantină. Cele șase persoane infectate, inclusiv un membru al echipajului aerian pe un zbor și doi steward pe zboruri diferite, au fost transferate la un hotel medical.

Guvernul statului Victoria a anunțat marți trei noi teste pozitive, primul care implică jucători

Associated Press din Australia l-a citat pe Tiley spunând că departamentul de sănătate „vor trebui să confirme că sunt virale, dar vă pot spune că nu sunt în hotelul medical”. Tennis Australia a refuzat să furnizeze o listă cu cei 72 de jucători afectați, însă mulți și-au făcut cunoscut statutul prin postări pe rețelele de socializare.

Citeste si:  Neozeelandezul Beauden Barrett a fost desemnat rugbistul anului în lume

Peste 1.200 de jucători, antrenori, personal, oficiali și mass-media au ajuns pe zboruri într-o perioadă de 36 de ore până sâmbătă dimineață pentru a se pregăti pentru Australian Open, care începe pe 8 februarie. Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că unele dintre cazurile legate de turneu vor fi reclasificate drept „contacturi neinfecțioasă”, dar medicul-șef al statului, Brett Sutton, a spus ulterior că reclasificarea este puțin probabil să însemne pentru vreunul dintre cei 72 de jucători aflați în izolare, ceea ce înseamnă că nu li se vor permite să părăsească camerele pentru sesiunile de antrenament zilnice, precum grupului de jucători doar carantinați cu mai puține restricții, care ar putea părăsi izolarea mai devreme .

Tennys Sandgren, de două ori sfert finalist la Melbourne Park, a dat inițial rezultatul pozitiv pentru coronavirus în noiembrie, iar autoritățile de sănătate ale statului Victoria au stabilit, după ce au analizat dosarele medicale ale jucătorului american, că nu mai este contagios, deși totuși împrăștie particule virale. Așa că i s-a dat aprobarea pentru a zbura în Australia săptămâna trecută.

„Cele două teste ale mele erau la mai puțin de 8 săptămâni distanță. Am fost bolnav în noiembrie, acum sunt total sănătos ”, a scris Sandgren pe Twitter. „Nu există niciun caz documentat în care aș fi contagios în acest moment. Total recuperat! ”

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*