Fundaşul belgian Thomas Meunier, accidentat, riscă să rateze turneul final

thomas meunier

Fundaşul belgian Thomas Meunier, accidentat sâmbătă în meciul de pregătire cu Luxemburg (3-0), nu îşi va însoţi miercuri coechipierii care vor face deplasarea în Germania, în vederea participării la EURO 2024, în aşteptarea unor examene medicale aprofundate pentru a evalua gravitatea leziunii sale, a anunţat duminică Federaţia belgiană de fotbal, citată de AFP.

Participarea fundaşului lateral al echipei Trabzonspor la EURO 2024, unde Belgia va fi adversara României, este în acest moment incertă, a subliniat Federaţia de la Bruxelles.

Meunier a părăsit terenul după mai puţin de un sfert de oră de joc, sâmbătă, pe stadionul Regele Baudouin, în urma unei leziuni musculare la coapsa dreaptă.

Dacă fostul jucător al lui PSG va declara forfait, selecţionerul Domenico Tedesco are posibilitatea să-l înlocuiască însă tehnicianul italo-german a sugerat sâmbătă că probabil nu va folosi acest joker medical autorizat de regulament.

Citeste si:  De ce a decis Federer să renunțe la Roland-Garros?

Prin urmare, naţionala Belgiei va decola cu 24 de jucători spre Germania, miercuri, urmând să dispute primul său meci la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Slovaciei, la Frankfurt, înainte de a înfrunta România, pe 22 iunie la la Koln, iar apoi Ucraina, pe 26 iunie, la Stuttgart, în cadrul Grupei E a competiţiei.

Accidentarea lui Meunier reprezintă o nouă problemă pentru compartimentul defensiv al Belgiei, în condiţiile în care Jan Vertonghen (Anderlecht) şi Arthur Theate (Rennes) vor rata la rândul lor debutul competiţiei din cauza unor accidentări.

Domenico Tedesco are în prezent doar cinci fundaşi valizi: Wout Faes (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht), Axel Witsel (Atletico Madrid), Maxime De Cuyper (FC Bruges) şi Timothy Castagne (Fulham).

La aceste probleme se adaugă şi absenţa portarului emblematic Thibaut Courtois (Real Madrid), din cauza unui conflict cu Tedesco.
AGERPRES