Sorana Cîrstea pierde în semifinala de la Rio dar ajunge în primele 155, în clasamentul WTA

Meci dificil pentru Sorana Cîrstea în turneul de la Rio, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari, disputat pe o suprafață de zgură, în semifinale a avut ca adversară pe americanca Shelby Rogers, cea care a eliminat-o pe Andreea Mitu în primul tur. Americanca, locul 131 WTA, a reușit să se impună în două seturi dar Sorana a jucat bine, și se vede o îmbunătățire de la un turneu la altul.

În primul set, la scorul de 5-2 pentru Shelby, Sorana a reușit un break și câștigarea serviciului ducând primul set la 5-4. Pe serviciul americancei Sorana pierde ultima minge, cea de set pentru americancă, cu un rever în aut, și Shelby Rogers își adjudecă setul cu 6-4.
În setul secund, Shelby ia advantaj de două game-uri dar Sorana egalează, remarcabile forehand-urile în diagonală care nu-i sunt pe placul americancei. Pe serviciul său, Shelby este demoralizată și face două duble greșeli, Sorana conduce cu 4-2 dar pierde trei game-uri consecutiv iar la scorul de 5-4, pentru Rogers, americanca are prima minge de meci, cu care și câștigă partida, scor 6-4, 6-4.

Citeste si:  Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de la WTA Brisbane

Meciul s-a jucat pe o temperatură de 33 grade Celsius, nu este o scuză, de remarcat că americanca a avut mai multe duble greșeli la servire dar Sorana a avut întâietate la erori neforțate, în special pe finalul seturilor.

Pentru această performanță, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de 11.500 de dolari și 110 puncte WTA, necesare pentru a ajunge cel puțin pe locul 155 în clasamentul WTA, locul actual fiind de 199 WTA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*