Fotbal: France Football îi cere scuze lui Iniesta pentru că nu i-a acordat ”Balonul de Aur”

Fotbal: France Football îi cere scuze lui Iniesta pentru că nu i-a acordat ”Balonul de Aur”

Internaţionalul spaniol Andres Iniesta, căpitanul echipei FC Barcelona, a primit scuze din partea revistei France Football pentru că nu a primit niciodată în cariera sa trofeul Balonul de Aur, atribuit anual de publicaţia franceză celui mai bun fotbalist al planetei.

„Sâmbăta trecută, cu ocazia Cupei Regelui, domnul Iniesta a disputat, fără îndoială, ultima finală alături de clubul său, înainte de a pleca în China. Ne mai rămân, aşadar, minimum 12 meciuri oficiale în acest sezon, inclusiv Cupa Mondială, pentru a profita de graţia celui mai mare creator de joc din toate timpurile. El nu este un jucător, el este Jucătorul, o excepţie ecumenică ce impune respect, inclusiv rivalilor săi”, scrie redactorul şef Pascal Ferre, în editorialul publicat în ediţia de marţi a France Football, intitulat „Iartă-mă, Andres!”.

Pascar Ferre reaminteşte că Iniesta a fost foarte aproape de câştiga Balonul de Aur în 2010, după ce a cucerit titlul de campion mondial cu selecţionata Spaniei, marcând unicul gol al finalei cu Olanda, în prelungiri. El s-a clasat însă pe locul secund, după colegul său de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, care a cucerit atunci trofeul. Doi ani mai târziu, în 2012, Iniesta s-a numărat iarăşi printre finaliştii Balon d’Or, clasându-se de această dată pe poziţia a treia.

Citeste si:  Per-Mathias Hogmo, selectionerul Norvegiei, a demisionat

„Printre marile absenţe din palmaresul Balonului de Aur, a lui este cea mai dureroasă”, mai scrie jurnalistul francez, care mai are însă o speranţă: o campanie foarte bună a lui Iniestea alături de naţionala Spaniei, la Cupa Mondială din această vară, care să permită „repararea acestei anomalii democratice”.

În vârstă de 33 ani, Andres Iniesta a disputat 669 de meciuri pentru prima echipă a lui FC Barcelona, club la care şi-a petrecut întreaga carieră şi alături de care a câştigat numeroase trofee, între care opt titluri de campion al Spaniei şi patru Ligi ale Campionilor. El a evoluat de 124 de ori pentru selecţionata Spaniei, cu care a cucerit două titluri de campion european (2008, 2012) şi titlul de campion al lumii (2010). (agerpres.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte