FIDE vrea să dea ”Şah-mat coronavirusului”, printr-un maraton mondial al sportului minţii

Sub sloganul „Şah-mat coronavirusului”, Federaţia internaţională de şah (FIDE) a convocat un maraton mondial de partide pe internet, timp de o lună, la care pot participa toţi iubitorii acestui sport al minţii, prin intermediul platformelor Chess24, Lichess şi Chess.com, informează EFE.

Peste 2.000 de turnee, conform calculelor făcute de FIDE, se vor derula neîntrerupt timp de 720 de ore, pentru a face faţă cererii uriaşe a suporterilor sportului cu 64 de pătrate, în timpul acestei perioade de izolare din cauza pandemiei de Covid-19.

Va fi un adevărat festival al şahului, cu peste 80 de turnee pe zi, până pe 16 iunie, deschise pasionaţilor din întreaga lume, indiferent de nivelul de joc al acestora, care vor intra în cursa pentru 1.500 de premii. Cele mai mari recompense vor fi 64 de călătorii de o săptămână (una pentru fiecare pătrat al tablei de şah), pentru a asista la Olimpiada de la Moscova, de anul viitor.

Citeste si:  Clubul Juventus Torino anunţă pierderi de peste 200 milioane euro în sezonul trecut

„Pe o tablă, doi regi se înfruntă într-o bătălie în care doar unul poate fi învingător. Însă, în viaţa reală şahul este un joc care ne uneşte, ne face să ne simţim ca o familie, o comunitate, o planetă. Rămâneţi în siguranţă şi jucaţi şah. Sper să mă întâlnesc cu cei mai norocoşi anul viitor, la Olimpiada de la Moscova”, a declarat preşedintele FIDE, rusul Arkadi Dvorkovici, cu ocazia lansării iniţiativei.

Conform calculelor organizaţiei, în timpul maratonului „Şah-mat coronavirusului”, aproximativ cinci milioane de meciuri s-ar putea disputa pe principalele platforme şi pe site-ul oficial al turneului, www.checkmatecoronavirus.com.
AGERPERS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*