ITF promite noi soluţii pentru susţinerea jucătorilor cu clasament inferior

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a anunţat că lucrează la măsuri suplimentare, inclusiv înfiinţarea unui nou fond, care să susţină jucătorii cu clasament inferior şi care au rămas în voia sorţii după suspendării activităţii din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Sezonul profesionist de tenis a fost stopat la începutul lunii martie şi nu există şanse de reluarea a turneelor până cel puţin în luna iulie, din cauza restricţiilor de călătorie impuse de numeroase ţări în lupta pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

La începutul lunii, ITF, ATP, WTA şi organizatorii celor patru turnee de Grand Slam au strâns peste 6 milioane de dolari pentru a ajuta circa 800 jucători cu clasament inferior, care depind exclusiv din premiile de la turnee.

ITF World Tennis Tour cuprinde turnee de nivel inferior şi este un circuit de tranziţie de la meciurile de juniori la cele de seniori, permiţând mai multor jucători profesionişti să câştige bani şi să-şi îmbunătăţească clasamentul care să le permită apoi calificarea în turneele ATP sau WTA.

Citeste si:  Jagielka revine pe teren, la sfarsitul anului

ITF plănuieşte lansarea unui nou fond care să ajute tenismenii clasaţi între locurile 501 şi 700, care nu sunt incluşi în alte programe de ajutor. Mai multe detalii vor fi anunţate la o reuniune a conducerii ITF programată pe 2 iunie.

”Facem tot ce stă în puterea noastră pentru a asigura că jucătorii talentaţi care urmează traseul din ITF vor primi susţinerea de care au nevoie pentru a-şi continua dezvoltarea în aceste timpuri incerte”, a declarat preşedintele David Haggerty într-un comunicat.

Eligibilitatea jucătorilor pentru programul de susţinere al ITF va depinde de clasamentul lor actual şi de premiile câştigate anterior, conform unor criterii acceptate de toate părţile.

ATP şi WTA au lansat un program de susţinere a jucătorilor clasaţi pe locurile 150-500, care vor încasa o primă tranşă de 3.997 euro la sfârşitul acestei săptămâni, conform presei spaniole.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*