ATP efectuează o primă plată de 3.995 de euro pentru a ajuta jucătorii de tenis în timpul pandemiei

Așa cum MARCA a confirmat, circuitul profesional, atât masculin, cât și feminin, a apăsat acceleratorul pentru a ajuta jucătorii cei mai nevoiași și, în același timp, cei mai afectați de pandemia care a oprit tenisul cel puțin până în august.

În acest weekend, ATP a comunicat jucătorilor săi, în special celor situați între pozițiile 101 și 500 la simplu și 51 la 175 la dublu, că vor primi o primă plată de 4.325 USD (3.995 euro) în viitorul apropiat.

Va exista o a doua plată, deși nici ziua și nici suma exactă nu sunt specificate. Trebuie amintit faptul că circuitul masculin a comunicat că ideea sa era să scoată o parte din bani din Masters Cup, care ar trebui să se joace la Londra O2 în perioada 15 – 22 noiembrie, dacă coronavirusul o permite.

Citeste si:  WTA a anunţat suspendarea turneelor de tenis feminin organizate în China

Există două excepții pentru jucătorii de tenis care vor primi compensații financiare indiferent de clasificarea lor: dacă jucătorul nu a atins 250.000 de dolari în ultimele 12 luni, sau în ultimele patru sezoane a adăugat un milion de dolari la cifrele sale. Obiectivul este să se ajungă la 10.000 USD în ajutor dacă nu mai există tenis în 2020.

În comunicatul ATP către fiecare dintre jucătorii de tenis afectați este evidențiată activitatea Consiliului Jucătorilor, cu Novak Djokovic în calitate de președinte și care include pe Rafael Nadal și Roger Federer.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*