Felix Magath pleacă de la Hertha Berlin după ce a salvat-o de la retrogradare

Antrenorul Felix Magath şi-a anunţat plecarea de la echipa de fotbal Hertha Berlin. în ciuda faptului că a reuşit să o salveze de la retrogradare, luni după victoria în barajul cu formaţia Hamburger SV (2-0).

Magath, în vârstă de 66 de ani, fost numit la conducerea tehnică a echipei berlineze în luna martie, într-un moment în care Hertha se afla în dificultate şi, chiar dacă nu a reuşit să-i asigure menţinerea automată în prima ligă, el a declarat pentru postul de televiziune Sky că „proiectul său s-a încheiat deja”.

Conform spuselor tehnicianului german, misiunea sa a fost aceea de „a asigura supravieţuirea” echipei Hertha pe prima scenă a fotbalului german, „iar asta s-a întâmplat odată cu fluierul final” al întâlnirii de luni.

Citeste si:  Andrea Pirlo și Robbie Keane revin pentru PES 2020

Directorul sportiv al clubului Hertha Berlin, Fredi Bobic, l-a descris anterior pe Magath drept un „salvator în situaţia potrivită” şi l-a lăudat pentru că a ales cea mai bună echipă, care i-a permis să câştige în deplasare, cu scorul de 2-0, manşa secundă a barajului, după ce berlinezii au fost învinşi la limită pe teren propriu în meciul tur (0-1).

Felix Magath a fost anterior campion al Germaniei cu Bayern Munchen şi VfL Wolfsburg, din postura de antrenor. El a mai activat în cursul carierei sale de antrenor în campionatele Angliei şi Chinei.
AGERPRES