Numărul unu mondial dezvăluie planurile pentru Wimbledon după sancțiunile ATP

Wimbledon nu va deține niciun punct de clasament anul acesta, dar Novak Djokovic încă intenționează să-și apere titlul.

Novak Djokovic a calificat ca „greșită” decizia celor de la Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și belaruși, dar spune că va juca în acest sezon.

Wimbledon a luat decizia ca răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei, mergând cu un pas mare mai departe decât ATP și WTA, care au permis jucătorilor afectați să continue să concureze, dar nu sub steagul națiunii lor.

Aceasta va fi o lovitură specială pentru Djokovic, care acum este sigur că va pierde primul loc mondial din cauza imposibilității de a apăra cele 2.000 de puncte pe care le-a câștigat la All England Club anul trecut.

Citeste si:  UEFA, somată de justiţia spaniolă să anuleze sancţiunile împotriva iniţiatoarelor Super Ligii

Asta se adaugă celor 2.000 pe care i-a lăsat în urma deportării sale din Australia la începutul anului.

„Sunt afectat pentru că nu sunt capabil să apăr 4.000 de puncte [în Australia și Wimbledon]”, a spus el. „Dar mă bucur să văd că ATP și jucătorii au decis să-i arate celor de la Wimbledon că atunci când iei o decizie greșită, există consecințe.

Wimbledon este încă Wimbledon, era visul meu când eram copil, nu m-am uitat niciodată la el pentru puncte sau premii în bani, dar înțeleg grupul de jucători afectați. Este o situație de cine pierde.”

În ciuda sancțiunilor de la ATP și WTA, Wimbledon a susținut decizia lor controversată.