Exercițiile fizice sau miuța cu băieții, dilema dietei de slăbire

În competiția pentru cel mai bun sport anticelulitic se întrec multe discipline, dar doar una câștigă. Mai mulți specialiști ne spun ce activitate să alegem împotriva celulitei și de ce.

Să faci sport este în regulă, dar pe care să o alegi pentru a reduce coaja aceea de portocală care se lipește de coapsă? Antrenorii sunt unanimi: inamicul numărul unu al celulitei este… înotul. Înotul câștigă premiul pentru cel mai bun sport împotriva celulitei, urmat de mers rapid pe jos și ciclism.

„Orice activitate fizică care mobilizează picioarele este eficientă împotriva celulitei, dar atunci când înoți beneficiul este multiplicat cu presiunea apei. Aceasta mobilizează mușchii, drenează țesuturile și reduce retenția de apă responsabilă pentru acest aspect de coajă de portocală”, spune un angiolog și autorul cărții 30 de zile pentru a avea picioare frumoase. Potrivit specialistului, rezistența exercitată de apă intensifică munca musculară și îmbunătățește întoarcerea venoasă.

Dacă nu înoți, încearcă sporturi care activează membrele inferioare, cum ar fi mersul rapid sau alergarea. Poți să mergi repede sau să alergi pe o pantă pentru a activa mușchii lanțului posterior, și anume cei lombari, fesieri, ischio-jambierii și gambei, indică un manager al sălilor de sport. „Deși alergarea nu este recomandată celor cu probleme venoase, mersul pe jos poate fi practicat indiferent de nivelul de activitate sau greutate”, spune Ariel Toledano.

În cazul în care ești mai comod poți să îți pui ghete de fotbal în picioare și să faci o miuță cu prietenii, care deobicei se va lăsa tot cu o cură de mici și bere, și după aceea cu o cură de slăbire.

Indiferent dacă vrei să-ți construiești mușchi sau să recâștigi rezistența, te arunci pe antrenamentul cardio, pe bicicletă sau pe banda de alergare și ignori aparatele de greutăți. Idee proastă, este foarte important să le combini pe cele două pentru a nu crea un dezechilibru. Combinarea exercițiilor cardio și de antrenament cu greutăți vă permite să vă rafinați, dar și să faceți metabolismul mai receptiv la eforturile de toate tipurile și deci să vă reîntoarceți mai repede în formă. Potrivit profesioniștilor, o ședință ideală constă așadar într-o încălzire de cel puțin zece minute, exerciții cardio între 20 și 40 de minute, apoi exerciții de întărire musculară de 20 până la 30 de minute.

Citeste si:  Regimul special al lui Novak Djokovic examinat de un nutriționist

După aceea, pentru cei care visează numai mingi de fotbal, poți să te reîntorci la o nouă miuță și să continui în același tempo al micilor.

Rutina săptămânală ideală împotriva celulitei este să mergi sau să alergi 45 de minute o dată pe săptămână, să înoți 45 de minute și să faci un circuit de creștere musculară în sala de sport cu aparate sau acasă. Îți poți termina dușul cu un jet de apă rece imediat după ședință pentru a stimula circulația și, prin urmare, a permite sângelui să curgă în regiunile în care se instalează celulita, ne sfătuiește antrenorul de fizio. Dar nu paria totul pe sport. Nu se va întâmpla niciun miracol dacă dieta ta nu este echilibrată.

Așa că poți să dai la LICHIDARE ECHIPAMENTE FOTBAL tot ce ai în dotare, să nu mai stai cu prietenii la un mic și grătare și să te apuci de dietă.