Rapid Viena l-a demis pe antrenorul Dietmar Kuehbauer

Rapid Viena, cel mai popular club de fotbal din Austria, l-a concediat pe antrenorul Dietmar Kuehbauer, după o serie de rezultate slabe.

Kuehbauer, care o pregătea pe Rapid din octombrie 2018, semnase în luna aprilie prelungirea contractului său până în 2023, în urma rezultatelor bune de la momentul respectiv ale elevilor săi, clasaţi pe locul al doilea la finalul sezonului trecut, după campioana RB Salzburg.

Demiterea sa a venit după înfrângerea categorică suferită în faţa modestei Wolfsberger AC (scor 1-4), duminică, eşec în urma căruia Rapid Viena a coborât pe locul al şaptelea într-un campionat cu 12 echipe.

Dietmar Kuehbauer (50 ani), fost internaţional austriac, a evoluat ca jucător la Rapid Viena între 1992 şi 1997. El a mai evoluat în cursul carierei sale în Spania, la Real Sociedad, precum şi în Germania, la VfL Wolfsburg.

Citeste si:  Jucător olandez de beachvolley este acuzat că a abuzat o fetiță de 12 ani

„Dietmar este şi continuă să fie un fan de prim rang al lui Rapid, dar situaţia actuală ne obligă să căutăm noi impulsuri”, a declarat preşedintele clubului vienez, Martin Bruckner.

Antrenorii Thomas Hickersberger şi Steffen Hofmann vor asigura interimatul la conducerea tehnică.

Rapid Viena este clubul care a câştigat cele mai multe titluri de campioană naţională în Austria (32), însă ultimul dintre ele a fost obţinut în 2008, când a început dominaţia lui RB Salzburg, învingătoare în 11 ediţii ale primei ligi austriece, începând din 2009.
AGERPRES