Emma Răducanu confirmă că Torben Beltz va fi noul ei antrenor

emma raducanu

Emma Răducanu a confirmat marți seară că experimentatul antrenor german Torben Beltz urmează să devină următorul ei antrenor, începând cu noul sezon de antrenament din extrasezon, în timp ce se îndreaptă spre Australian Open din ianuarie…

Beltz, un german de 44 de ani care obișnuia să o antreneze pe fostul număr unu mondial Angelique Kerber, nu este în Austria cu Răducanu săptămâna aceasta. El va începe să lucreze cu adolescenta când aceasta va începe antrenamentele de pre-sezon la sfârșitul lunii. Beltz are un pedigree puternic, care a antrenat-o pe Kerber când a câștigat titlurile Australian Open și US Open în 2016.

S-au reunit pentru acest sezon, dar Kerber a anunțat luni că nu vor lucra împreună în 2022. „Este evident un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat – cu siguranță sunt foarte încântată să lucrez cu el pe tot parcursul pre-sezonului și anul viitor”, a spus Răducanu. „Lucrurile se îmbunătățesc, este un sentiment foarte pozitiv și sunt încântată de toată munca care urmează”.

Citeste si:  Vești proaste pentru Simona Halep, după controlul medical

Răducanu a rămas fără antrenor de când s-a despărțit de Andrew Richardson, la scurt timp după ce a devenit primul calificat care a câștigat US Open, în septembrie.

Ea a căutat pe cineva cu mai multă experiență în turneul WTA, iar Beltz se potrivește cu siguranță, lucrând mulți ani cu Kerber, precum și cu croata Donna Vekic. „Evident că a lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de grozavă și a câștigat trei Șleme”, a adăugat Răducanu, care a jucat doar cinci turnee la nivel de tur, precum și la Wimbledon și US Open.

„Este, de asemenea, un tip cu adevărat pozitiv, vesel, care aduce o mare energie echipei și cred că asta este, de asemenea, important atunci când călătorești pe drum destul de mult timp în turneu.”